DeLaval
 
Tässä kirjeessä:  
   
Rajoittaako vesi karjasi tuotosta? Oletko sinä varmistanut eläinten vedensaannin?
   
VMS Plus+ Maidontuotannon tulevaisuus
   
Tarjoustuotteet voimassa 1.7.-30.8.2015
   
 
 

Rajoittaako vesi karjasi tuotosta? Oletko sinä varmistanut eläinten vedensaannin?


 

Maito sisältää lähes 90 prosenttia vettä, joten ei ole yllättävää, että lehmän vedensaannilla on suuri vaikutus maidontuotantoon. Jos lehmät saavat tarpeeksi raikasta vettä, juovat enemmän, syövät enemmän ja tuottavat enemmän maitoa. Veden määrän merkitys myös kasvaa, mitä lämpimämpi on. Kuulostaa yksinkertaiselta. Jokaista tuottamaansa maitolitraa kohti lehmän on juotava vähintään kolme litraa vettä. Hyvin tuottavien lehmien kohdalla tämä tarkoittaa 150 litraa vettä joka päivä. Jos vähennät veden määrää, lehmä tuottaa vähemmän maitoa. 

 

Pidä aina huoli siitä, että kaikkien lehmien saatavilla on puhdasta ja raikasta vettä. Lehmät haluavat juoda kun ne ruokailevat ja heti lypsyn jälkeen. Ja he  myös juovat nopeasti – jopa 20 litraa minuutissa. Vesi on tärkein – ja HALVIN ”rehuista”.

Veden kulutus riippuu eläimen koosta, iästä, aktiivisuudesta, tuottavuudesta ja ympäristöstä. Veden laatu ja sen kulutus liittyvät usein toisiinsa. Puhdas ja raikas vesi on tärkeää, jotta lehmät pysyvät terveinä ja karjan maidon laatu korkeana. Tehokkaan pumppujärjestelmän käyttö sekä veden oikea määrä ja tyyppi altaissa ja juomakupeissa ovat tärkeitä seikkoja.

Juomakuppien vedensyötön lehmille pitäisi olla n. yli 20 litraa minuutissa ja vesisäiliöiden syötön 30‒40 litraa minuutissa. Yhtä lehmää varten varataan vähintään 10‒15 cm tilaa ja ryhmää varten tarvitaan kaksi vesilähdettä, jotta arvojärjestyksessä alimpana olevat lehmät välttyvät stressaavilta tilanteilta. Tämä on yleinen suositus ja  monet maidontuottajat ylittävät tämän suosituksen ja ovat huomanneet lehmien reagoivan siihen myönteisesti. Huolehdi siitä että vesipisteille on vaivaton pääsy. Vesialtaiden ympärillä on ehdottomasti oltava 2,5‒3 m tilaa, jotta lehmät eivät tungeksi ja tuupi toisiaan. Monet tilalliset ovat asentaneet ylimääräisiä vesialtaita lypsyaseman ulosmenon lähelle tai laittaneet vettä lypsyasemaan.

HUOM! Ota rutiiniksi puhdistaa juomakupit ja –altaat vähintään kerran viikossa (mieluummin useammin).

Lue lisää englanninkielisiltä sivuiltamme lehmien juomisesta ja eläinten hyvinvoinnista osoitteesta www.milkproduction.com sekä blogistamme lehmien ruokkimisesta.


Juomakupit, joiden virtaus riittää isoimmallekin kulutukselle

DeLaval juomakuppi S22  - vielä elokuun ajan tarjoushintaan! 3 kpl 295,-

S22 on erittäin suosittu, hygieeninen, ruostumattomasta teräksestä valmistettu juomakuppi, jossa on loistava virtauskapasiteetti - peräti 22 l/min. Tilavuus 4 litraa , Paino 2,4 kg Art nr: 90602883

 Lue lisää S22 täältä!

DeLaval juomakuppi C20  

C20 sopii hyvin korkeatuotteisillekin lehmille, sillä sen helppokäyttöisen venttiilin teho on jopa 20 litraa/minuutissa. Kuppi on haponkestävää emalipinnoitettua valurautaa ja siksi erittäin hygieeninen. C20 sopii muotoilunsa ansiosta hyvin myös hevosille. Tilavuus 3 litraa, paino 6,8 kg. Art nr: 98932783 

Lue lisää C20 täältä!

OTA yhteyttä lähimpään DeLaval huoltoteknikkoon tai pyydä yhteydenottoa TÄÄLTÄ! 

 

 

Kipattavat juoma-altaat mahdollistavat helpon ja esteettömän pääsyn veden äärelle

Suuret vesialtaat ovat välttämättömiä pihatoissa ja laitumella. Vedenjakelun täytyy tapahtua hygieenisesti, ja veden täytyy olla helposti juotavissa, ja altaita tai kuppeja täytyy olla riittävästi. DeLavalin juoma-altaiden ja -kuppien suuri juomapinta-ala helpottaa juomista.

ST150, ST200 ja ST250 ovat erittäin suosittuja seinä- ja/tai lattia-asennettavia juoma-altaita, joiden  korkeatuottoinen uimuriventtiili tuottaa nopeasti suuren määrän vettä.

Näissä kipattavissa altaissa on suuri juomapinta-ala, josta eläin voi juoda nopeasti ja stressittömästi. Altaat on helppo puhdistaa ja hoitaa. Vesi pysyy erittäin matalalla, jolloin allasta kallistettaessa vain pieni määrä vettä läikkyy. ST150-allas on 1,5 metriä pitkä ja kapasiteetiltaan enintään 56 litraa. ST200-allas on 2 metriä pitkä ja kapasiteetiltaan enintään 75 litraa. ST250-allas on 2,5 metriä pitkä ja kapasiteetiltaan enintään 96 litraa. Lue lisää täältä. 


Juomakuppi, joka ei jäädy koskaan

 DeLaval E300

Sähkölämmitteinen NELSON E300 on oikea ratkaisu nautakarjalle, lampaille ja hevosille silloin kun tavallisia juomakuppeja ei voida jäätymisvaaran vuoksi käyttää. Kuppi on valmistettu alumiiniseoksesta, kansiluukku on ruostumatonta terästä. E300:n lämpövastuksessa on termostaatti, joka pitää juomaveden 11-13-asteisena. E300-kuppi toimii uimuriperiaatteella. Vastus on alakupissa ja aina veden peitossa. Näin riskiä ylikuumenemiselle ei ole. Samoin vastus toimii tehokkaammin ollessaan vedessä, eräissä kuppimalleissa vastus lämmittää ainoastaan kupin alla olevaa ilmaa.

 Art nr: 97291680 juomakuppi E300

Art nr: 97291881 Suojamuuntaja E300 220/24 volttia

 

Täältä löydät valikoimamme laitumen ja kylmäpihaton vesihuoltoon!

OTA yhteyttä lähimpään DeLaval huoltoteknikkoon tai pyydä yhteydenottoa TÄÄLTÄ!

 


Raikas vesi on tärkeää myös laitumella

DeLaval P400, P600 ja P1000 -laidunaltaat on suunniteltu erityisesti laidunolosuhteisiin ,jotta myös myös siellä riittää raikasta vettä. Sen soikea muoto helpottaa altaalle pääsyä ja muoto, kevyt rakenne sekä suuri tyhjennysreikä helpottavat altaan puhdistamista.

P400-, P600- ja P1000-altaat on valmistettu vankasta, iskunkestävästä polyeteenistä. Kevyen painonsa ansiosta niitä on myös helppo siirtää laitumella tai viedä sisään talveksi.

Art nr 

 

 90561115

 Laidunallas P400, 400 litraa

 90561116

 Laidunallas P600, 600 litraa

 90561117

 Laidunallas P1000, 1000 litraa

 4781143504

 uimuriventtiili

Täältä voit lukea lisää juoma-altaan ominaisuuksista

 Katso myös kaikki DeLaval vesituotteet TÄSTÄ


Ota yhteyttä! Olemme paikalla auttaaksemme sinua!

 

 

 

VMS Plus+ Maidontuotannon tulevaisuus


VMS+ -paljon enemmän kuin lypsyrobotti

 

Lue tästä hollantilaisten tarina elämästä VMS:n kanssa

“Meillä on nyt paljon enemmän aikaa. Sjack voi nyt työskennellä pellolla, kun minä huolehdin navetasta. Hän jopa matkustaa joka kuukausi tilallemme Moldaviaan muutamaksi päiväksi, joka ei oikein olisi onnistunut aiemmin, kun meillä ei ollut VMS-robottilypsyä.”

Hollantilaiset Sjack ja Miranda Snepvangers ovat hyvin nykyaikaisia maidontuottajia . He ovat laajentaneet toimintaansa Etelä-Hollannissa uuden VMS Plus+ navettansa kanssa lähiseudulla olevan lihankarjatilan kanssa ja lisäksi jaetun omistajuuden maitotilaan Moldovassa. Maanviljelyssä on heillä kysymys toiminnan hallinnasta ja tehokkuudesta.  

Tapasimme Sjackin ja Mirandan kuullaksemme heidän tarinansa ja nähdäksemme, miten VMS-lypsyrobotti on muuttanut heidän elämänsä.

Kun saavumme tilalle, Sjack pellolla kevättöissä. Miranda kertoo, että Sjack sai Millstreamin tilan haltuunsa vanhemmiltaan 2012. Tilalla oli käytössä 40 vuotta vanha kalanruotoasema 120 lehmän lypsyyn. Navetan ja muun tilanhoidon ohella ei aikaa jäänyt paljoa muuhun. Ajatellen perhettään ja tilan toiminnan kehittämistä Sjack halusi vapauttaa aikaa navetasta voidakseen laajentaa tilaansa.

Snepvangersin tilalla alettiin tutkia maidontuotannon laajennusmahdollisuuksia. Varsin pian tilalla päädyttiin kehittämään robottilypsyä. Seuraavaksi oli valittava automaatiotaso ja ratkaisujen toimittaja. Tässä vaiheessa Sjack liittyy keskustelluun ja kertoo, että tutustuttuaan eri toimittajiin ja toteutettuihin ratkaisuihin, he päättivat valita DeLavalin. ”Tunsimme DeLavalin, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun meillä on laitteita heiltä. Yksi tärkeimmistä syistä DeLavalin valintaan oli, että keskustellessamme toisten viljelijöiden kanssa tulimme vakuuttuneiksi, että DeLaval toimittaa haluamamme ratkaisun ja saisimme hyvää palvelua. Se oli erityisen tärkeää, koska robottilypsy on uutta meille ja tiesimme, että alussa on paljon opittavaa.

Jännityksellä Snepvangersit päättivät lähteä toteuttamaan upouutta navettaansa, johon valittiin DeLavalin tekniikka. Ratkaisu sisälsi navetan automaattisen ilmanvaihdon ohjauksen, kuivikkeen jakelun ja lannanpoiston. Lypsyyn valittiin VMS-lypsyrobotit varustettuna Herd Navigator-analyysilaitteistolla. Lisäksi pakettiin kuului jäähdytys ja lämmöntalteenotto. Kaikki nämä ohjataan Delaval Delpro-tuotannonohjauksella.

”Kun uusi navetta käynnistettiin ja se oli ollut käytössä hetken, minulle valkeni, kuinka suuri muutos oli kysymyksessä”, kertoo Sjack. ”Alussa minulla oli joitain epäilyjä. Tilaa oli hoidettu samalla tavalla lapsuudestani saakka. Nyt kaikki oli muuttunut pysyvästi. Esimerkiksi aiemmin lehmiä lypsettiin viisi tuntia päivässä. Nyt yhtäkkiä ne pystyivät käymään itse lypsyllä. Nyt on paljon aikaa käytettäväksi muihin asioihin”.  

Kun kävelemme ympäri navettaa, on helppo ymmärtää, että tässä navetassa on todella hyvät olosuhteet sekä eläimille että hoitajille. On puhdasta ja ilma on raikas. Lehmät kävelevät rauhallisesti VMS:än lypsettäväksi. Uusin hankinta on rehunpuskija, joka ystävällisesti siirtää rehun lehmien ulottuville. Miranda, joka itsekin on kasvanut tilalla, kertoo meille tilan kasvaneen 120 lehmästä 180 lehmään VMS:ien käyttöönoton myötä. Samalla tuotos on noussut 31 kg:sta 36 kg:oon päivässä. Se on osaltaan VMS:n neljänneskohtaisen lypsyn ansiosta. Jokainen neljännes lypsetään erikseen ja neljännesten välillä voi olla useiden kilojen ero maitomäärässä. Jos lypsetään kaikkia neljänneksiä yhtä kauan, tuloksena on runsaasti tyhjälypsyä, kuten ennen oli tilanne. VMS huolehtii nyt neljänneskohtaisesta lypsystä.

Sjack kertoo tilan rutiineista. ”Joka aamu jaamme karkearehua ruokintapöydälle. Kun lehmä menee VMS:ään, se tunnistetaan ja lypsetään, mikäli sillä on lypsylupa. Samalla lehmä saa myös maittavaa rehua. Lehmän vetimet pestään, otetaan esisuihkeet ja lopuksi vetimet kuivataan. Mikäli se on lypsetty hiljattain, sitä ei lypsetä ja se saa poistua ilman rehuannostaan. Kaikki tapahtuu täysin automaattisesti.  Oppiminen ja asioiden kokeminen antaa luottamusta uuden toiminnan aloittamiseen ja yhteistoimintaan, kuten kahden tilan pyörittämiseen eri maissa”. 

Iso tilasäiliö maitohuoneessa jäähdyttää maidon uusimman tekniikan avulla ja lämmöntalteenotto ottaa talteen jäähdytyksessä vapautuvan lämmön. Tilan maito noudetaan joka kolmas päivä, joka on tyypillistä Hollannissa. Mennessämme tilan toimistoon ohitamme Herd Navigatorin. Sjack kertoo, kuinka he käyttävät sitä mm. seurantaan ja mm. ketoosin ja utaretulehduksen estämiseen.  Tilan toimistossa Miranda näyttää, kuinka hän käyttää DeLaval Delpro™-ohjelmaa eri toimintoihin.

”Seuraamme navetan tietokoneelta lehmien tuotoksia, energiatasapainoa ja terveydentilaa. Jos jokin lehmä tarvitsee erityistä huomiota, saamme siitä ilmoituksen, jolloin voimme ohjata lehmän porttien avulla suoraan hoitoalueelle VMS:ien taakse. Silti lehmillä on pääsy lypsylle jaetun tuloportin ansiosta. Lypsyn jälkeen ne ohjataan takaisin hoitoalueelle. Mikäli tarpeen, maito erotellaan erottelulaitteella”.  Tarvittaessa saamme ilmoituksen, mikäli jokin asia poikkeaa normaalista. Kaikki tieto on sormenpäissä.

Lopuksi voimme todeta, että VMS-lypsyrobotit ovat muuttaneet elämämme täällä Snepvangersissa paremmaksi! Sjack näyttää kuvia Moldavian tilalta puhelimestaan ja sanoo: “Teknologia on maidontuottajan tie eteenpäin. Aloitin matkani 2012 VMS:n kanssa. Kuka tietää, mihin se päättyy!”


Aloita sinäkin matkasi VMS:n kanssa - alkaen reilulla tonnilla kuukaudessa.

Jätä yhteystietosi TÄSTÄ ja otamme yhteyttä!

Yhteystiedot jättäneiden kesken arvomme 31.7. HD-laatuisen DeLaval navetan valvontakameran, FMC-IP1

 

Lue lisää TÄSTÄ.

  Lue lisää

Tiedätkö sinä kuka on lähin DeLaval yhteyshenkilösi?

Täältä löydät laitemyyjät, huoltoteknikot!

Tarjoustuotteet voimassa 1.7.-30.8.2015


Katso ajankohtaiset kampanjatarjoukset!

 

Löydä heinä-elokuun tarjoustuotteet tästä linkistä!

Muut 90-v juhlavuoden tarjoukset löytyvät uudesta tuotekatalogista  täältä

  Lue lisää
 
 

Sähköpostiosoitteesi on mukana DeLavalin sähköisen uutiskirjeen jakeluluettelossa.
Peruaksesi sähköisen uutiskirjeen tai muuttaaksesi tietojasi, klikkaa tästä..


Delaval